Actueel Nieuws:

 

Scheemda 22 februari 2017

Hallo campervrienden, wij denken er over om eind mei begin juni een korte vakantie te houden in het gebied van de Vulkaan-Eifel. We denken aan een reis van een week. We willen daar de vulkaan meren en de geologische opbouw van de Eifel bekijken.

Zijn er mensen die dit ook al eens gedaan hebben? Dan zou ik graag wat tips voor wandelingen en fietstochten ontvangen. Ook goede en leuke camperplaatsen in het gebied zijn welkom. Als je zelf een goed reisverslag heb geschreven op je website zou ik dit graag willen horen, met toevoeging van je weblink. Je mag ook een bericht in ons gastenboek gaan schrijven !

Alvast bedankt.

Theo en Gea van der Deen

email: vanderdeentheo@gmail.com

 

 

 

22 juli 2015

Tijdens onze vakantie van de afgelopen weken, hebben we wat problemen ondervonden met onze camper.

Ondanks de goede voorbereidingen, grote beurt, nieuwe distributie, aandrijfriem, waterpomp en nieuwe koelvloeistof toch de nodige pechgevalletjes (storingen) gehad.

Allereerst begon de kilometerteller onregelmatig heen en weer te dansen. Soms ook zo maar weer goed functionerend, tot deze na enkele dagen geheel uitviel. Daarna was het heel kort na stilstand, dat de motor direct niet wou aanslaan, geen stroom. Na de sleutel in de neutraalstand gezet te hebben, weer starten en hij sloeg direct aan. Onderweg ging plotseling mijn acculampje op het instrumentenpaneel kort (5-10 seconden) oplichten. Ook dat heeft hij verder niet meer gedaan.

Op onze reis naar een volgende camperplaats, zette ik onderweg op een parkeerplaats achter een hotel de motor uit, om wat te gaan eten. Hierna was opstarten helemaal niet meer mogelijk. Accu geheel leeg. (deze was overigens nog maar 1 jaar oud.) ANWB en ADAC ingeschakeld. Deze hebben m.b.v. startkabels de motor weer aan de praat gekregen. Omdat we het niet meer vertrouwden, zijn we vervolgens aan 1 stuk naar huis gereden, zonder de motor nog weer stil te zetten.

Thuis aangekomen de camper aan de kabel gezet en accu was de volgende morgen geheel geladen. Starten en lopen was geen probleem. De camper heeft daarna een week niet meer aan de kabel gehangen en hedenmorgen 22 juli liep hij na 1 tik.

De camper staat nu voor reparatie bij de garage. Waarschijnlijk is het een dynamo of massaprobleem. Voor wat betreft de km-teller is het zeker dat er een sensor in de versnellingsbak defect is.

Nu maar even afwachten, wat er allemaal aan mankeert.

Zo zie je maar weer, niets is minder betrouwbaar dan elektronica en mechanica !!!!!!

 

Groetjes Theo en Gea

_________________________________________________________________________________________

 

23 juli 2015

Zo de camper is weer gerepareerd. Werkzaamheden uitgevoerd door Autobedrijf Bas Antema Veendam. Deskundig personeel stelde daar gelijk de juiste diagnose. Bleek een kleine regelaar (sensor) in de dynamo defect te zijn. Dynamorevisie uit laten voeren en dat euvel was voor  een kleine € 90,00 materiaalkosten  verholpen.

Daarnaast was dus ook nog een sensor van de km-teller defect in de versnellingsbak. Ook dit was voor ca.        € 110,00 materiaalkosten weer opgelost. Reparatie uitgevoerd in ca. 2 uur. Viel dus gelukkig allemaal nog mee.

Hopende, dat het nu voor dit seizoen verder goed verloopt. 

 

Veel camperplezier verder allemaal.

Theo - Gea

_________________________________________________________________________________________

16 augustus 2015

De problemen met het starten van de motor na lange afstand, bleken na onze weekendje Gasselte toch nog niet verholpen te zijn.

Auto weer naar de garage gehad. Dynamo nogmaals gecontroleerd en deze bleek in orde te zijn. Na veel zoeken en mede door mijn bezoeken aan camperforum, kwamen we er achter dat er een kleine breuk in de massakabel naar de accu zat. Maakte dan wel en dan weer geen contact. Nieuwe massastrip gemonteerd en nu lijkt alles weer perfect te werken. ( WE DUIMEN)

 ___________________________________________________________________________________________________________

21 Februari 2016 

Na het vervangen van de massakabel, hebben we nog geen problemen weer ondervonden. De camper staat bij ons gewoon buiten. Ook na weken stilstand is de accu nog volledig op peil. Motor slaat bij het omdraaien van de sleutel direct aan. We hebben tussentijds alweer wat tochtjes gemaakt en geen problemen meer gehad.

 

Het probleem met de massakabel blijkt overigens bekend te zijn bij Fiat Ducato campers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb