Korte vakantie 2017 naar SVR camping " 't Vemdebroek " in Epe

Dinsdag 22 augustus:  We vertrekken na de middag naar Epe, naar SVR camping 't Vemdebroek. Gelegen tussen Heerde en Epe.

De boerderij, waar de camping is gelegen.

Ingang van de camping

SVR camping met 23 kampeerplaatsen.

Receptie. Ontvangst met koffie of thee.

Sanitairgebouw met toiletten, douches en wasmachine

De fietsenschuur binnenkant

 

't Vemdebroek is een leuke kleine SVR camping, verscholen gelegen tussen Heerde en Epe. De camping is goed onderhouden.

---------------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 23 augustus:

Augustus is de tijd van de bloeiende heidevelden.

De fietsenschuur buitenkant

Afwassen bij het aanrecht met heet water.

 

De beheerders zijn heel vriendelijk en altijd behulpzaam. Ze zijn steeds weer te vinden voor een gezellige babbel met hun gasten.

---------------------------------------------------------------------------------------

We maken een fietstocht over de prachtige Veluwe.

Heerlijke genieten van de bloeiende en geurende hei.

Elke woensdag om 17.00 uur staat MANFRIET met zijn snacksbus op de camping. Lekker en niet duur.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donderdag 24 augustus: We maken een fietstocht naar Heerde en komen langs het mooie Heerderstrand, een mooie en groot recreatiegebied. Vervolgens fietsen we rond Heerde langs het Apeldoorns kanaal terug naar de camping. We kruizen op de tocht 4 keer de A50.

Onderweg zien we ook, dat de wilde varkens gewoon de dorpen ingaan om daar de tuinen op de kop te zetten. Dit komt mede doordat de mensen ze zelf gaan voeren.

Foto boven en onder, indruk van het mooie Heerderstrand.

Even koffie drinken nabij Heerde

4 keer de A50 oversteken over viaduct, zwaar trappen

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 25 augustus:  We maken een fietstocht naar de Ossenstal, diep verscholen in de bossen van Epe.

Door de beheerder was ons gezegd, dat hier om 13.00 uur de wilde varkens bijgevoerd werden. Als we daar aankomen horen we van een restaurantbediende dat dat zomers niet het geval is.

Het enige wat er is te zien en te horen zijn grote groepen bejaarde fietsers, die met veel kabaal een fietstocht maken over de Veluwe.

 

Wij beklimmen nog even de uitkijktoren ter plaatse, om te genieten van het schitterende uitzicht over de heidevelden. In het Stilte gebied voor het Grof Wild.

Hierna fietsen we terug naar Epe om nog even koffie te drinken en wat boodschappen te doen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 26 augustus: We maken vanaf de camping een fietstocht naar Olst en Wijhe aan de IJssel. We rijden via Oene en steken 2 keer de IJssel over met de veerpont.

 

Nieuwe waterbergingen lans de IJssel

De kerk in Olst (Overijsel)

Monument van een oude steenfabriek

De IJssel vanaf een uitkijktoren.

Met de veerpont over de IJssel naar Olst.

 

 

 

Na de oversteek met de veerpont, gaan we in  Olst nog even naar de ACTION we hebben nog wat dingetjes nodig voor in de Camper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De oude ovens, waarin de stenen werden gebakken.

Met het Kozakkenveer terug naar de overkant.

We komen aan de overkant in Veessen. Daarna fietsen we via Heerde terug naar de camping.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 27 augustus:  We verlaten rond 12.00 uur de camping om huiswaarts te keren. We rijden niet direct richting Scheemda, maar maken eerst nog een tour over de mooie Veluwe met z'n prachtig bloeiende heide.

 

Aan de weg tussen Vierhouten en Gortel, waar veel Wilde Varkens voorkomen maken we nog even een stop om iets te eten. Wilde Varkens zien wij niet meer, maar op een bankje spreken we 2 fietsers die juist een grote groep met jongen hebben gezien aan het fietspad. Ook hebben ze 6 Edelherten waargenomen in het bos.

De prachtig bloeiende heidevelden tussen Vierhouten en Gortel.

Nog even geparkeerd op parkeerplaats aan de Vierhouterweg nabij Gortel. Even wat eten en dan richting Epe, waard we de A50 oprijden om naar Scheemda te gaan.

 

Einde van onze korte uitstap naar Epe eind augustus 2017. We hebben prachtig weer gehad en weer enorm genoten van dit reisje.

 

Tot ons volgend reisverslag