Thülsfelder Stausee september 2014

 Zaterdag 13 en zondag 14 september. Prima weer. We vertrekken zaterdag vroeg in de morgen vanuit Scheemda en rijden via een mooie binnenroute door Duitsland naar de Thülsfelder Stausee. Net 84 km rijden en dan zitten we in een prachtig mooi gebied in het Cloppenburger Land even onder Oldenburg.

 

 We gaan naar camping Einhaus. Een typisch Duitse camping met vele vaste plaatsen bestaande uit tourcaravans, welke helemaal zijn ombouwd met tuinschermen, een echte Duitse gewoonte.

 

 We maken een leuke fietstocht rond de Stausee, welke ons over goede en slechte fietspaden voert. Een heel leuk natuurgebied, met uitgestrekte bossen, heidevelden en een mooie schaapskooi. Het meer is niet diep. Met een variabel waterpeil 3,5 tot 7,5 meter.

Midden in het meer moet je via een lange loopbrug ca. 200 m. naar de overkant om vervolgens door een mooi heideveld weer aansluiting te krijgen op het fietspad.

 

 Zondag maken we een fietstocht naar Cloppenburg, waar een grote markt wordt gehouden. Een leuke stad, met een uitgebreid winkelcentrum.

Aan het einde van de middag rijden we terug naar Scheemda. We hebben toch nog best genoten van ons weekendje Duitsland.

 

Nu even afwachten of we nog weer gaan, dit is afhankelijk van het weer. Ook diverse verenigingsactiviteiten vragen vanaf nu weer onze volle aandacht. Maar al met al we hebben ons prima vermaakt de afgelopen zomerperiode.

 

 

----------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb