Zomervakantie 2018 deel 2

 

Donderdag 2 augustus: dag 7

Om 9.30 uur verlaten we de campingplaats Augstfelde en rijden richting Behrensdorf.

Onderweg even tanken. Daarna door naar Behrensdorf, waar we rond 11.00 uur aankomen op camping Schuldt.

We melden ons aan, en wat blijkt deze camping kunnen we maar 1 nacht blijven. Het weekend is deze volgeboekt, zoals vele momenteel langs de hele Oostzeekust.

 

De camping beschikt over een sterke WIFI. We kunnen dan ook goed gebruik maken van de ZIGGO – GO app, om TV te kijken.

 

’s Avonds gaan we nog even naar het strand. Dit valt wat tegen. Er liggen bergen rottend en stinkend zeewier. Dit verspreidt een vieze lucht. Ook is er geen sprake van mooi zandstand, maar enorm veel keien.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 3 augustus: dag 8

We verlaten de camping om 9.20 uur. We willen naar Neustadt in Holstein. Na een dik uur komen we aan bij de geplande camperplaats met 99 plaatsen. Helaas helemaal vol. Dan maar weer doorrijden nu richting Grömitz. Deze camperplaats licht aan het strand, geen stroom en in de volle zon. Bloedheet daar !

Dan besluiten we om naar het eiland Fehmarn te gaan. Daar komen we om 14.10 uur aan op camperplaats Johannisberg in Puttgarden. We vinden daar een plekje onder de bomen in de schaduw.

Later die middag fietsen we naar Burg op Fehmarn. Een mooi grote stad met veel winkels. We genieten daar van een heerlijke Bananesplit om later weer naar de camper te fietsen. Morgen willen we nog een keer naar Burg, maar dan via een andere leuke fietsroute.

’s Avonds nog wat knoeien met de TV, die heeft geen signaal, terwijl de antenne perfect werkt. Of het signaal in deze regio is te zwak of de ontvanger is stuk.

 

Foto’s van de camperplaats Johannisberg in Puttgarden.

Beetje een dure plaats voor wat ze bieden. Vooral het stroomverbruik tikt er behoorlijk in.

We gaan deze avond maar een keer vroeg slapen, want de vermoeidheid slaat toe met deze hitte.

 

 

Zaterdag 4 augustus: dag 9

 

Voor de middag blijven we bij de camper. Tot onze verbazing komt een collectant van de Stad Fehmarn langs voor de kurtaxe. We moeten voor 1 dag € 5,00 betalen, mogen we ook naar het strand. Dat zijn we helemaal niet van plan. De camperplaats kost ons € 15,00 + stroom € 1,00 per kWh en dat vliegt er door. Al met al ca. € 24,00 per dag. Dit doet ons dan meteen besluiten om morgen te vertrekken.

 

’s Middags gaan we nog een keer naar Burg. We fietsen over zeer slechte binnenwegen en fietspaden.

Het eiland Fehmarn is een groot landbouwgebied met graan en suikerbietenteelt, het is opvallend bosarm en er liggen een groot aantal kleine plaatjes. De stad Burg maakt hierop een uitzondering met mooie winkels.

 

Vanaf Burg fietsen we opnieuw langs een andere route terug naar de veerboothaven in Puttgarden. Wederom over slechte wegen.

Wat een enorme drukte daar bij de veerhaven. Honderden auto’s, vrachtwagens campers en caravans staan te wachten voor inscheping. Elk half uur vertrekt er een grote veerboot van Scandlines naar het Deense Radbyhavn.

 

We kijken nog even op het strand en fietsen daarna terug naar de camper.   

Na het eten de boel opruimen en voorbereidingen treffen voor weer een nieuwe tour richting Bad Oldesloe of naar Rerik Vorpommern – Mecklenburg.

Nog even een foto gemaakt van de zonsondergang in Puttgarden en dan slapen op naar de dag van morgen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 5 augustus: dag 10

Vroeg op en na het ontbijt op weg naar Bad Oldesloe. Hopen dat we nu direct eens een plaats vinden daar. Hier blijkt alles vol te staan.

We gaan naar Rerik. Heerlijk rustig op de weg geen vrachtverkeer op zondag.

Tegen de middag komen we aan in Rerik, Mecklenburg-Vorpommern op Camping-camperplaats Ostseebad – Rerik.

Normaal een plaats met mooie groene grasveldjes, nu lijkt het door de aanhoudende droogte wel de Sahara.

Het is vandaag veel koeler dan andere dagen. Ca. 20 gr. Een welkome verademing.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Maandag 6 augustus: dag 11

Voor de middag blijven we bij de camper. Het is alweer warm. Na het eten gaan we fietsen langs de kust. We willen naar het schiereiland Wustrow, maar komen er snel achter dat dit is afgesloten. Het is n.l. een oud militair vliegveld van de Russen en schijnt nog vol te liggen met scherpe munitie.

 

We keren om en kijken even in het dorp Rerik, met een prachtige kerk.

Daarna fietsen we in oostelijke richting langs de kust naar het 14 km verderop gelegen Kühlungsborn.

Het is een zware fietstocht, met enorme klimmen er in. We hebben heuvels van ca. 120 m hoog die we moeten overbruggen. Elektrisch fietsen lukt dit net.

 

Na een mooie fietstocht, met mooie uitzichtpunten komen we aan in Kühlungsborn.

We rijden naar het strand, waar we enige tijd verblijven. Het is enorm druk op het strand, toch niet alle Duitsers zoeken onze Noordzeekust op.

 

Na even wat boodschappen doen, fietsen we weer terug. Onderweg drinken we nog even koffie bij een heel knus cafeetje.

De terugtocht gaat snel en veel gemakkelijker dan de heenreis, we blijven afdalen richting Rerik en behalen snelheden tot 50 km/h. Toch maar bijremmen dus.

 

 

Rond Rerik liggen veel hunebedden. Dus even op zoek om ze te vinden.

Deze hunebedden dateren vanuit de vroege steentijd. Dit zie je veel in de gehele kuststreek langs de Oostzee in Mecklenburg – Vorpommern .

 

’s Avonds na het eten, fietsen we nog even naar de haven in Rerik en maken nog een foto van de ondergaande zon.

Verder die avond nog even kijken naar TV Noord en Hart van Nederland en dan naar bed, op naar de dag van morgen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dinsdag 7 augustus: dag 12

 

Het is heet deze dag. s,Morgens eerst fietsen aan de laders, dan eten en hierna op de fiets richting Bolenderfer Werner een schiereilandje. We willen met de boot terug, maar komen er achter dat dit niet meer gaat. Vaart niet meer.

 

Dan na even terrasje bij strand maar weer terug naar Rerik. Hier eten we een ijsje en gaan daarna terug naar de camperplaats.

 

 

Na het eten gaan we nog naar het strand om lekker te zwemmen.

Nadien is het nog lang buiten zitten, want het wordt een zeer warme nacht.

Ondanks de warmte, gaan we uiteindelijk toch maar slapen met de ventilator op stand 1.

Want de volgende dag vroeg op weg naar Elmenhorst nabij Warnemunde/Rostock.

Waar we naar Hanse Sail 2018 willen gaan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Voor het lezen en bekijken van deel 3 Klik op;    2018 Zomervakantie deel 3