Appelscha mei 2014

 

Begin mei 2014 gaan we een aantal dagen naar Appelscha. Naar camping Alkenhaer. Een leuke kindvriendelijke camping met mooie ruime plaatsen, ook voor campers. 

 

 We maken enkele mooie fietstochten, door het Drents- Friese Wold en over het Fochteloerveen. We hebben goed weer die dagen het is dus goed vertoeven daar in Appelscha.

 

 Het Fochteloerveen is een schitterend natuurgebied, met nog restanten hoogveen. In het gebied, komen steeds meer Kraanvogels voor.

 

 Op het Fochteloerveen vind begrazing plaats door Schotse Hooglanders, Schapen en Oud Hollandse Landgeiten. Het is bijzonder aan te bevelen eens een fietstocht of wandeling te maken door dit unieke natuurgebied.

 

 Wat ook telkens weer boeit, is de uitgestrektheid van het Drents-Friese-Wold. Door dit gebied met uitgestrekte bossen en heidevelden, loopt een groot aantal fietsroutes.

  

 Ook het Aekingerveld is een uniek gebied, met vele zandverstuivingen en duinen. In dit gebied kan het overdag boven het zand behoorlijk heet worden, terwijl het in de zomernachten kan afkoelen tot rond het vriespunt.

 

 

  Appelscha Hemelvaart 2014 

 

 Het is ons goed bevallen in Appelscha. We gaan dan ook met Hemelvaart nog een paar dagen terug. Tot onze verbazing staan grote delen van de camping blank. De nacht ervoor is daar ca. 100 mm regen gevallen.

 

 We staan met de camper op ons oud vertrouwd plekje, maar besluiten al snel t.g.v. het vele water naar een droge plek te verhuizen. Dit ook omdat onze kinderen langs komen met onze kleindochters.

 

Met de kinderen gaan we zondagmiddag naar Duinezhate in Appelscha. Een pretpark, waar groot en klein zich prima vermaken. 

 

 Toch steeds weer leuk er een paar dagen tussenuit. Het geeft je echt vakantiegevoel en het hoeft niet altijd ver weg te zijn.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

   

Maak een Gratis Website met JouwWeb