Zomervakantie 2017 deel 3

Dinsdag 25 juli:   Even na 10.00 uur vertrekken we van Waldshut - Tiengen. We rijden de grens met Zwitserland over, we willen naar de grote Rheinfall bij Neuhausen -- Schaffhausen.

We rijden over mooie binnenwegen naar ons doel. Bij gebruik van de autowegen heb je een tolvignet nodig. Maar voor overige wegen geld deze verplichting niet.

 

Wanneer je gaat afdalen via vele trappen, heb je eerst zicht op de benedenloop van de Rijn. ( Foto links )

Daar kun je met rondvaartboten naar de waterval.

Tijdens de afdaling naar beneden, krijg je zicht op de enorme waterval. Deze is 150 m. breed en het water stort met 600 m3 per seconde 23 m. naar beneden. In het midden staat een grote rotsformatie, die je vanaf de rondvaartboot kunt beklimmen. Al met al een geweldige belevenis die je niet mag missen wanneer je in de buurt van Neuhausen -- Schaffhausen bent.

 

Na ongeveer een uur bij de waterval, vertrekken we weer.

We rijden richting de Bodensee. De weg langs de grote Bodensee  is een zeer drukke weg, met in de aanliggende dorpen veel stoplichten.

Na ca. 1,5 uur rijden komen we aan op een camperplaats in Wangen (Beieren) in de Algau.

Deze camperplaats is vol. We rijden een paar km door nu in de stromende regen.

 

De camperplaats is goed, maar de sanitaire voorzieningen liggen op verre afstand, ca. 200 m. Ook inname van water is hier niet eenvoudig. Je moet gelijk 50 ltr. afnemen. Vanwege het zeer slechte weer blijven we hier toch maar een nachtje staan.

Wanneer we 's morgens wakker zijn, blijkt er na een nacht van veel regen 70 mm nogal wat verandering in de aangrenzende beek te zijn. Het water staat gevaarlijk hoog en is bijzonder wild. Complete boomstammen worden meegevoerd naar beneden. Al dit water stroomt uiteindelijk in de Bodensee.

In de loop van de morgen als het droog is gaan we in een gezellig stadje Wangen even boodschappen doen.

 

Voor geheel Beieren gelden deze typische kerktorens. De daken zijn overal bijna gelijk.

 

 

 

Omdat er voor de komende dagen langs de noordkant van de Alpen veel regen wordt voorspeld, besluiten we hoe jammer dan ook Beieren weer te verlaten.

Tegen 15.30 uur vertrekken we uit Wangen naar Mengen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 26 juli:  We hebben Wangen verlaten en komen rond 17.45 aan in Mengen, op een camperplaats aan de Sudsee nabij Rulfingen

De camperplaats Rulfingen in een heel rustig natuurgebied rondom in 10 grindwinningsmeren.

 

 

Hier aanmelden.

Donderdag 27 juli:  Gewandeld in het merengebied.

 

Er loopt een mooi natuurwandelpad rond de meren.

In deze meren zit veel vis, waaronder enorme Karpers.

De meren in het gebied zijn ontstaan door winning van gesteente, wat wordt vermalen tot allerlei soorten grind en split. Ook nu is dit nog in werking.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijdag 28 juli:  We vertrekken om 11.30 uur van Rulfingen naar Schonach in het Zwarte Woud. Hier komen we om 14.15 uur aan op de camperplaats in Schonach

De camperplaats in Schonach is een leuke plaats om te staan. Echter een nadeel is dat je bij aankomst je moet melden in het Haus des Gastes. Dit is een behoorlijk eind lopen en ook nog eens een steile klim omhoog.

Schitterend mooi raadhuis van Schonach.

Tijdens een wandeling door Schonach, zien we dit muziekkorps optreden. We genieten hiervan. Het korps speelt in vier partijen. Zelden zo'n goed korps (kapel) meegemaakt.

 

Zaterdag 29 juli: We gaan vanaf de camperplaats Schonach met de gratis bus naar Triberg. Het is al vroeg heel warm 28 gr. Wel wat warm om te klimmen, maar we doen rustig aan.

Het Zwarte Woud is het gebied van de Koekoeksklok.

In Triberg zijn vele winkels, waar honderden koekoeksklokken te koop zijn, in alle soorten en prijzen. Variërend van honderden tot duizenden Euro's 

Enorme klokken sieren de gevels in Triberg.

 

De waterval bij Triberg is met 130 m. hoogteverval de hoogste van Duitsland.

Om deze waterval in zijn geheel te bekijken is het een hele klim naar boven.

Gelukkig staan er vele bankjes om af en toe even te rusten en te genieten van het donderend geweld van het water.

 

 

 

Na de waterval lopen we naar de grootste koekoeksklok van de wereld, deze staat 2 km verder in Schonach. We lopen via een mooi wandelpad boven Triberg langs. 

We lopen langs een hoog liggend bergmeer. Deze wordt in de winter gebruikt als ijsbaan. In het verleden zijn hier ooit de Europese kampioenschappen kunstrijden gehouden.

De stad Triberg kent vele wegen met nogal wat hoogteverschil. Het is dan ook vooral bij warm weer moeilijk wandelen voor mensen uit het vlakke Nederland.

 

We brengen een bezoek aan de grootste waterval van Duitsland. Een hele wandeling naar boven.

Vanaf het wandelpad hebben we een geweldig uitzicht op Triberg.

 

 

Na een behoorlijke wandeling komen we aan bij de grootste koekoeksklok van de wereld. Hij is zo groot als een huis, met werkend uurwerk en roepende koekoek. De eigenaar is 2 jaar bezig geweest met de bouw van het geheel. Stukje vakwerk.

 

Zondag 30 juli:  Alvorens we Schonach gaan verlaten, ga ik eerst nog even de TV antenne repareren. Lang nagedacht hoe ik daarbij moest komen, maar een picknicktafel bood uitkomst. Opstapbankje op de tafel en toen kon ik er bij.

 

Voor deel 4,  KLIK op naast staande link:   2017 Zomervakantie 4