Reisverslag 2013

 

 

Het reizen met onze camper zal in 2013 anders zijn dan in voorgaande jaren. Eind 2012 krijg ik last van pijn op de borst. Na onderzoek op cardiologie blijkt dat ik last heb van afgesloten kransslagaders. Een bypass-operatie is het gevolg. Eind mei 2013 wordt ik geopereerd in het UMCG in Groningen. De operatie verloopt zeer voorspoedig en na een week ben ik weer thuis. Langzaam de zaak weer opbouwen is het advies van de artsen, maar gelukkig gaat dat bij mij heel snel. Na 4 weken alweer voorzichtig fietstochtjes maken en na 7 weken weer autorijden. Revalidatie is voor mij niet nodig en na controle in het ziekenhuis, mag ik eind juli mijn gang weer gaan. Gelukkig ben ik daar weer behoorlijk van opgeknapt. 

  

Links:   het riviertje de Dinkel nabij de Lutte (Twente)                      Rechts:   de camping in Vaassen

Om herstel van mijn operatie niet te forceren, besluiten we wat dichter bij huis te blijven. Begin augustus gaan we 2 weken in eigen land op stap. We gaan eerst naar camping de Stuwe aan de Vecht in Vilsteren. Hier treffen we het met het weer. We maken wandelingen en bouwen geleidelijk de lengte van de fietstochten weer op. Dat gaat prima na 1 week, fietsen we dagelijks alweer ca. 30 km.

Na een week Vilsteren gaan we naar Vaassen. Hier maken we wederom mooie fietstochten over de Veluwe.

Vervolgens gaan we nog een paar dagen naar Twente. Nabij de Lutte staan we op een camperplaats. Een hele mooie omgeving waar we veel fietsen en wandelen. Op een gegeven moment wordt het ons daar te heet en gaan we naar Schoonoord. Hier staan we op camping de Brabander, nabij de Kibbelkoele. Hier komen ook onze kinderen met onze kleindochter Wendy een dagje langs.

Vervolgens gaan we eerst weer een tijdje terug naar Scheemda. 

 

 Links:   onze kleindochter Wendy                           Rechts:   onze kleindochter Senna

Later in het naseizoen gaan we nog wat tochtjes maken in Drenthe en Friesland. Tijdens de tochtje nemen we ook af en toe onze kleindochter Senna mee.

Het herstel van mijn operatie verloopt voorspoedig en we kijken nu alweer uit naar de zomervakantie van 2014.

----------------------------------------------------------------------------------