Sneekweek 2014

 

 1 t/m 8 augustus gaan we naar de Sneekweek. Wij verblijven graag in Friesland, een provincie met vele bezienswaardigheden en leuke stadjes.

We melden ons bij de Jachthaven in Sneek bij Doerak. Bekend als bootverhuurbedrijf, onderhoud en nieuwbouw. We staan op een leuk plekje aan het water, waar vele bootjes af- en aan varen.

Vrijdagavond 1 augustus gaan we naar het centrum van Sneek waar een vlootschouw is. Aansluitend is er een schitterend mooi vuurwerk in het centrum. Als we terug fietsen naar de camper, kunnen we onderweg ook nog een mooi vuurwerk aanschouwen boven het Snekermeer.

 

Camperplaats en Jachthaven van Doerak in Sneek.

We zitten niet zo ver van onze kleindochters af en die komen natuurlijk ook even langs bij opa en oma. De jongste van het stel Wendy is helemaal verknocht aan de camper. Achter het stuur zitten vind ze geweldig.

Senna de oudste blijft wat langer bij opa en oma. Zij gaat nog met ons naar Lemmer.

 

Links:    Kleindochter Wendy aan het roer van de Camper.           Rechts:  Kleindochter Senna inspecteerd even haar slaapplaats.

Tijdens ons verblijf in Sneek, maken we nog wat leuke fietstochtjes en met Senna maken we vanuit Sneek een mooie boottocht naar het Snekermeer. 

  

Links:    Senna aan het spelen met oma.                  Rechts:    Senna in de speeltuin bij het Snekermeer.

Elke morgen haal ik even vers brood bij een heel oud bakkerijtje in de buurt. Dit soort dingen kom je niet zo vaak meer tegen. Vandaag de dag zijn het de grote supermakten, waar we boodschappen doen. 

 

Links: de oude bakkerij uit vroegere tijden.              Rechts:   typische Friese  Kop- Hals- Rompboerderij.

Woensdag vertrekken we met Senna naar Lemmer. Het is mooi weer en hier kan ze zich nog leuk vermaken opo het strand en in het zwembad.

We staan op de camperplaats bij de jachthaven in Lemmer. Leuke plaats en veel vertier met al die bootjes. Ook maken we tussentijds nog een paar leuke fietstochten, o.a. naar Sloten het kleinste stadje van Nederland.

 

De jachthaven en camperplaats in Lemmer.

 Vrijdag 8 augustus rijden we via het westelijke deel van Friesland naar Leeuwarden, waar we Senna weer thuis afleveren. Hierna rijden we terug naar Scheemda.

We hebben een leuke week gehad in Friesland met redelijk goed weer.

---------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb