Dinsdag 6 t/m zaterdag 10 augustus 2019:

Verblijven we op SVR Camping "Het Noordenveld" in Wapse Drenthe.

We waren hier in een paar jaar terug ook al eens geweest. Maar in 2018 - 2019 is er heel wat veranderd op deze camping. Een grote uitbreiding van het aantal plaatsen voor caravans, campers en tenten. En wat ons wel heel erg verbaasde was de grootte van deze plaatsen, super ruim opgezet en keurig onderhouden. In mei van dit jaar is het nieuwe deel officieel in gebruik genomen. Ook kun je een confortplaats krijgen, met daarbij een eigen santairgebouwtje. Alle plaatsen zijn voorzien van stroom en watertappunt evenals een afvoerputje. Op het terrein staat ook een super mooi santairgebouw, met afwasmogelijkheden, centrifuge, wasmachine, koelkast, diepvries, super schone toiletten en douches. Kortom een aanrader voor caravans  en campers. Goede gratis WIFI binnenkort via glasvezel.

Vriendelijk en altijd voor de gasten klaarstaand beheerderspaar, Johan en Leida Moes.

Ze krijgen van ons een dikke 10 voor alles wat ze bieden.

Door op de kleine foto's te klikken, kun je deze vergoten.

Klik vervolgens naast de foto om terug te gaan naar de pagina.

 

Dinsdag 6 augustus 2019:

Rond 11.30 uur, komen we aan op SVR Camping "Het Noordenveld" in Wapse.

Bij het binnenrijden van de camping, valt gelijk het imposante gebouw "Het Washokje" in het oog. Een schitterend modern ingericht santairgebouw, voorzien van alle faciliteiten.

 

Blik over de camping, zijnde het nog oude gedeelte.

In het Washokje is ook de receptie ondergebracht, almede een overdekte plaats voor het doen van je afwas.

Binnen is het Washokje voorzien van koelkast en vriezer, waar je heerlijke Drentse boerenijs kun kopen. Ook de superschone wastafels vallen direct in het oog.

 

Ook de toiletten en de douches zijn super schoon en modern. Verder tref je er veel informatiemateriaal en fietsroutes aan. Er is zelfs een kleine bibliotheek voorhanden.

 

Deze koe hoort natuurlijk bij een

SVR camping.

Je krijgt op het Noordenveld echt waar voor je geld, grootte camper- en kampeerplaatsen, incl. alle voorzieningen.

 

Op de wel zeer ruim opgezette uitbreiding van de camping welke in mei 2019 is geopend, heb je de beschikking over zeer ruime plaatsen, zonder iemand direct naast of tegenover je te hebben staan. Op het nieuwe deel staan 8 sanitair gebouwen met elk 4 units, die bijgehuurd kunnen worden, zo heb je dan een eigen toilet- douche- en wasgelegenheid.

Elk gebouw heeft 2 plaatsen voor het doen van de afwas, met warm water.

 

 

Dinsdagavond: We maken een wandeling in  de omgeving van de camping. Bij terugkomst ligt er een grote heteluchtballon op het terrein.

Luchtballon aan het opblazen met koude lucht.

Door met een grote ventilator lucht in te blazen krijgt de ballon zijn vorm. Foto >>>

De hele familie Moes (beheerderspaar) gaat nog even op de foto, voor ze in de mand stappen.

Met grote gasbranders wordt de koude lucht opgewarmd, waarna de ballon zal opstijgen.

 

Als alle passagiers zijn ingestapt, kan de vlucht beginnen, ze vliegen met wind mee in de richting van Diever.

 

Het luchtruim in, opstijgen naar grotere hoogten.

 

Het wordt een mooie vlucht. De volgende morgen horen we dat de landing perfect en zeer zacht is verlopen. De beheerders zijn dan ook terug op de camping.

Woensdag 7 augustus:

's Morgens een stevige bui en veel wind. Later in de middag klaart het op en gaan we fietsen. We maken een fietstocht van 36 km door prachtige natuurgebieden van: Wapse via Vledder - Frederiksoord - Havelterberg om via het Holtingerzand naar Diever te fietsen. Hier gaan we wat eten, waarna we terugfietsen naar Camping het Noordenveld.

 

Ondanks de droogte, staat op het Holtingerzand de heide prachtig in bloei. Vroeger deed het Holtingerzand dienst als militairoefenterrein. Er komen nabij de vennen nog veel adders voor.

Langs het fietspad staat 1 grote Schotse Hooglander te grazen. In de hele omgeving is geen soortgenoot van hem te bekennen. Rechterfoto: mooi ven op het Holtingerzand.

Donderdag  8 augustus:

In de middaguren gaan we fietsen door het mooie Drents - Friese - Wold. Een zeer uitgestrekt natuurgebied (Nationaal Landschapspark) meer dan 6000 ha, bos- heide- en stuifzandgebied. We fietsen eerst van Wapse door bos en hei naar Appelscha. Hier gaan we koffiedrinken en nemen daarbij een heerlijke aardbeiengebak met slagroom.

 

Vervolgens fietsen we vanaf Appelscha (foto linksboven) door bos en hei naar het Aekingerzand ofwel de Kale Duinen (foto rechtsboven) Een groot stuifzandgebied, waar het op zomerse dagen zomaar 40 graden kan zijn boven het zand en de nachten kunnen dan afkoelen tot rond het vriespunt.

 

We vervolgen onze weg door het Drents- Friese- Wold en komen langs het Aekingerveld (foto linksboven). Hierna komen we in Zorgvlied, waar we langs de oude landbouwschool (foto rechtsboven) fietsen. Dit gebouw na de verveningstijd gebouwd door de Stichting Weldadigheid deed dienst als Landbouwschool voor arme veenarbeiders om ze om te scholen tot boer. Deze mensen hebben ook veel bos aangeplant in het nu Drents- Friese- Wold.

 

Mooie Hollandse luchten boven het Doldersummerveld.

We fietsen verder naar Vledder waar we even wat boodschappen doen. Daarna gaat het terug naar Wapse naar de camping. Gereden afstand vandaag 38,5 km.

Vrijdag 9 augustus:   

's Morgensvroeg worden we wakker door het " zachtjes tikt de regen op m'n camperdak"

We maken ons dus niet te druk, want fietsen zo lijkt het zit er voor vandaag waarschijnlijk niet in, ondanks een zeer behaaglijke luchttemperatuur.

Maar niet getreurd, we hebben onze ZIGGO-GO mee en kunnen dus naar hartenlust TV kijken. Ook hebben Johan en Leida in het washokje een grote voorraad aan boeken en tijdschriften liggen.

Dus zo'n regendagje welke goed is voor de gortdroge natuur komen we echt wel door.

Nu nog 1 nachtje slapen op de camping en dan gaan we weer huiswaarts.

Zondag is het dan ook weer vroeg op stap voor een optreden van ons koor

"The Lady Pirates" uit Winschoten.

 

Johan en Leida bedankt voor de gastvrijheid. Het was weer fijn, bij jullie te zijn !

 

De laatste avond op de camping, nog een mooie zonsondergang. Op de achtergrond aan de horizon zit een onweersbui. Deze heeft ons niet kunnen bereiken, Trok langs de Westkust.

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb